Veľmi chutné hryzkáčiky z domácich zemiačkov v šupke varených s troškou špaldovej múky. Vhodné aj pre pankreatikov.
Suroviny:
400 g v šupke varených zemiakov (nejlepšie sú vždy domáce)
150 g polohrubej (alebo kľudne aj hladkej) špaldovej múky
1/2-3/4 ČL morskej soli
2 PL olivového oleja
Zemiaky dobre poumývame kefkou, poukladáme do hrnca a dáme variť. Ja ich varím 25 minút do mäkka. Dáme ich sčasti vychladnúť, tak aby boli ešte teplé.
Tip: Ak sme už hladní, pomôžeme si tým, že zemiaky na chvíľu vložíme do studenej vody. Stačí na 5-10 minút ;-)
Ošúpeme ich, najemno nastrúhame a pridáme všetky suroviny. Vypracujeme hladké cesto.
Na pomúčenej podložke cestíčko vyvaľkáme na hrúbku cca 0,4-0,5cm a vykrajujeme kolieska. Veľkosť si môžme vybrať podľa želania alebo nálady.
Medzitým si zapneme rúru na 220°.
Kolieska poukladáme na papier (na pečenie) a dáme piecť do vyhriatej rúry do zlatohneda. Občas sa stane že počas pečenia niektoré kolieska trochu nafúknu a vrch stmavne. Sú tam takéto škvrnky, ale na chuti to nič nemení.
Pečenie: na 220°C cca 20 minút.
A dozrieme na to, aby sa nám príliš odspodu nepripiekli, inak budú suchšie, ale kto má rád chrumkavejšie... bude mať hryzkáčiky chrum-chrum :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára